Δέκα λόγοι να λάβετε υπόψιν τα social media στην SEO στρατηγική σας

Δέκα λόγοι να λάβετε υπόψιν τα social media στην SEO στρατηγική σας

Αναμφίβολα υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του SEO.

Τα αποτελέσματα της Google εμφανίζουν πλέον αποτελέσματα και από τα κοινωνικά δίκτυα, οπότε αν παίρνετε στα σοβαρά την ορατότητά σας στις αναζητήσεις, χρειάζεται να προσαρμόσετε τα social media προφίλ σας στην στρατηγική του SEO.


Δέκα λόγοι να προσαρμόσετε τα social media profiles στην SEO στρατηγική σας:

Όταν δημοσιεύετε έναν σύνδεσμο (link) στα social media, αν έχει υψηλό engagement μπορεί να ενισχύσει το SEO και να βοηθήσει την κατάταξη αναζήτησης σας.

  • Τα Social media προφίλ κατατάσσονται εξίσου στις μηχανές αναζήτησης. Αν η ιστοσελίδα σας έχει καταναλωτικό/προϊοντικό προσανατολισμό τότε είναι ζωτικής σημασίας να προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα να φαίνονται προσεγμένα και να δίνουν θετική εντύπωση.
  • Τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης (social media channels) λειτουργούν και αυτά ως μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, αρκετοί χρήστες συνήθως γράφουν στα tweet τους ‘Ψάχνω για μηχανικό, υδραυλικό κ.λπ.’ οπότε με το να εμπεριέχεται τέτοιες πληροφορίες στο μίνι “βιογραφικό” (bio) στο twitter προφίλ σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες για leads ή πωλήσεις μέσα από τα social media.
  • Μπορείτε να προσεγγίσετε (reach) περισσότερους ανθρώπους, αυξάνοντας τους ακόλουθούς σας (followers), βοηθώντας την αύξηση της “ορατότητας” σας κατά την αναζήτηση. Ωστόσο, μην αγοράζετε followers καθώς αυτό θα αντικατοπτρίζει ανεπαρκώς σε αριθμούς engagement.
  • Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά (keywords) στις δημοσιεύσεις σας (posts) στα social media αναβαθμίζεται η σημασία της αναζήτησης και να σας βοηθάει να σας δουν περισσότερους δυνητικοί πελάτες.
  • Χρησιμοποιήστε το Google My Business ώστε να δημιουργήσετε μια τοπική καταγραφή (local listing), όπου θα αυξήσει περεταίρω της ορατότητά σας κατά την αναζήτηση. Βελτιστοποιήστε την περιγραφή του “ποιός”, “τι”, και το “γιατί” της επιχείρησης σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί ορθά στις αναζητήσεις και επικοινωνεί το τι ακριβώς κάνετε ξεκάθαρα.
  • Στην περίπτωση που πρόκειται για μια νέα εταιρεία, τα social media μπορούν να βοηθήσουν στην βελτιώσει τον ανθρώπινο παράγοντα και να εδραίωσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εσάς & τους πελάτες. Μια “δεσμευμένη” social media κοινότητα μεταφράζεται σε μεγαλύτερο αφοσιωμένο καταναλωτικό κοινό.
  • Αν υπάρχει αυθεντία στα social Media, τότε αυξάνει το domain authority (μέτρηση της “δύναμης” ενός domain name και είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες κατάταξης των μηχανών αναζήτησης).

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με κάθε τρόπο χωρίς έγκριση.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles