4 Συμβουλές Marketing για το Instagram

4 Συμβουλές Marketing για το Instagram

Μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη στρατηγική μάρκετινγκ στο Instagram!


Το Instagram είναι το δημοφιλέστερο κοινωνικό μέσο που βασίζεται στην ανάρτηση εικόνων από τους χρήστες.
Σήμερα, η πλατφόρμα διαθέτει προηγμένη λειτουργικότητα, πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες και 15 εκατομμύρια επαγγελματικά προφίλ.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερις συμβουλές που μπορεί να χρησιμοποιήσει η επιχείρησή σας αξιοποιώντας τη στρατηγική μάρκετινγκ μέσω Instagram!

4 Top Συμβουλές για το Instagram

Το Instagram παρέχει πολλά δωρεάν εργαλεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την αναγνωρισημότητα του brand σας και να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας:

1. Χρησιμοποιήστε hashtags

Πριν δημοσιεύσετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram, συμπεριλάβετε στο κείμενό σας αντιπροσωπευτικά και μοναδικά hashtags άμεσα με το αντικείμενο της επιχείρησής σας, ώστε να κατηγοριοποιήσετε όλες τις αναρτήσεις σας που σχετίζονται με αυτήν.

Επιπλέον, η επιλογή “πιασάρικων” και μοναδικών hashtags θα βοηθήσει τους followers σας να βρίσκουν πιο εύκολα τις δημοσιεύσεις σας και να αλληλεπιδρούν με τις καμπάνιες σας.

Καθώς θα ανακαλύπτετε διάφορες φωτογραφίες σε αναρτήσεις που χρησιμοποιούν το δικό σας brand hashtag, σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε με αυτούς τους χρήστες.

Εκτός από τα συγκεκριμένα hashtags της επωνυμίας σας, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε γενικότερους όρους hashtags. Για παράδειγμα, ένα αρτοποιείο μπορεί να χρησιμοποιεί ετικέτες όπως #bread ή #cookies. Αυτά τα hashtags μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης νέων χρηστών, κερδίζοντας επιπλέον και νέους followers καθώς αρχίζετε να δημιουργείτε την παρουσία σας στο Instagram.

2. Συνδέστε το Instagram με την ιστοσελίδα σας

Η ενσωμάτωση του εικονιδίου Instagram στην ιστοσελίδα σας με link στο account εταιρικό σας λογαριαμό (account) θα βοηθήσει τους πελάτες σας, να σας βρουν αμέσως στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και να σας ακολουθήσουν ενώ θα μπορούν να αλληλεπιδρούν εμ τις αναρτήσεις σας όπως να αφήνουν σχόλια, να αντιδρούν με emoji και να κοινοποιούν τις αναρτήσεις σας στο Facebook και στο Messenger. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε περισσότερους followers προωθώντας τον λογαριασμό σας στο Instagram σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter.

3. Ενθαρρύνετε και απαντήστε στα σχόλια

Για να ενθαρρύνετε τους ακόλουθούς σας και μη να σχολιάζουν στις αναρτήσεις σας στο Instagram, μπορείτε μέσα από αυτές να τους ζητήσετε για παράδειγμα το εξής “βάλτε περιγραφή στην φωτογραφία” ή “κάντε tag δυο φίλους σας που θα τους άρεσε”. Τότε, καθώς οι ακόλουθοι σας (followers) αφήνουν σχόλια (comments), σιγουρευτείτε ότι απαντάτε και συμεττέχετε σε αυτά.

Η συμμετοχή σας στα σχόλια χρηστών, στις δημοσιεύσεις σας (posts), δείχνει ότι ενδιαφέρεστε, κάτι που προσδίδει περισσότερη εμπιστοσύνη στην επιχείρησή σας και ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους χρήστες να αλληλεπιρούν στα posts σας σε μελλοντικό χρόνο.

4. Αξιοποιήστε τη δύναμη του influencer marketing

Influencers ονομάζονται οι χρήστες που έχουν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό followers στα social media και μπορούν να επιρρεάσουν τη γνώμη και κατ’ επέκταση τις καταναλωτικές τους αποφάσεις λόγω κύρους ή εξειδικευμένης γνώσης. Όταν ένας key influencer κοινοποιεί ένα post στο Instagram και προωθεί το brand σας, έχετε την ευκαιρία να προσεγγίσετε όλους τους δικούς τους ακόλουθους (followers) μέσω μιας πηγής που τους αρέσει ήδη.

Επειδή ο κόσμος εμπιστεύεται τους influencers περισσότερο από τις εταιρείες, η συνεργασία με ορισμένους influencers στο Instagram μπορεί να αποβεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε νέους follower αλλά και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με κάθε τρόπο χωρίς έγκριση.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles