5 Συμβουλές για να διπλασιάσετε οργανικά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας!

5 Συμβουλές για να διπλασιάσετε οργανικά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας!

Η ιστοσελίδα σας είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι πελάτες γνωρίζουν την επιχείρησή σας. Μπορούν να ενημερωθούν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, τις αξίες και το branding της επιχείρησής πρωτού αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν αγορές από εσάς.


Αν και ο ιστότοπός σας μπορεί να φαίνεται φανταστικός, είναι ίσως δύσκολο να προσελκύσετε επισκέπτες για να το δουν.

Παρακάτω θα σας αναφέρω πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διπλασιάσετε τα οργανικά αποτελέσματα επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας, βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο και τις σελίδες σας, δοκιμάζοντας νέες τεχνικές marketing.

1. Αυξήστε τους ακόλουθους στα Social Media

Τα Social media φέρουν ποσοστό 31% τις εκατό της συνολικής επισκεψιμότητας παραπομπών (referral), που σημαίνει πως αν δεν επενδύετε σε αυτού του είδους marketing, πιθανόν να χάσετε το 1/3 ένα τρίτο των δυνητικών πελατών. Μερικές επιχειρήσεις διαφωνούν, πιστεύοντας ότι τα social media δεν είναι ο σωστός τρόπος για το δικό τους brand, ειδικά όταν πρόκειται για brands υψηλής τεχνογνωσίας ή εταιρείες B2B. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές και διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κοινότητες εκ των οποίων κάποια θα λειτουργεί ιδανικά για την επιχείρησή σας ώστε να αρχίσετε να αυξάνετε την έκθεση του brand σας.

Για παράδειγμα, οι τεχνικές εταιρείες B2B μπορούν να χρησιμοποιούν το Twitter ή να συμμετέχουν σε άλλα blogs και να αλληλεπιδρούν με άλλες επιχειρήσεις του ίδιου τομέα στον οποίο ανήκουν. Οι ίδιες εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα επίπεδα επιρροής των CEO ώστε να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο LinkedIn για τη δημιουργία δυνητικών leads αλλά και νέων προσλήψεων. Αν το δικό σας brand δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία κάποιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοήσετε εντελώς ολόκληρο το πεδίο των social media.

Web Hosting

2. Δημιουργήστε περιεχόμενο με δυνατότητα κοινοποίησης για το κοινό σας

Για την αύξηση επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας απαιτεί περισσότερα από μια απλή προώθηση marketing και μερικές τεχνικές SEO. Χρειάζεται να δώσετε στο κοινό σας ένα λόγο να μείνει στην σελίδα σας αλλά και να επιστρέψει αργότερα. Αυτό θα σας βοηθήσει βασικά να “χτίσετε” το αναγνωστικό σας κοινό αντί να δημιουργείτε μονάχα νέα επισκεψιμότητα στη σελίδα σας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις επιθυμούν 50% νέα επισκεψιμότητας και 50% επιστροφή χρηστών στις ιστοσελίδες τους καθώς στοχεύουν ακριβώς σε αυτό, να μετατρέψουν τις νέες επισκέψεις σε επαναλαμβανόμενες.

Το κλειδί στην δημιουργία επισκεπτών που επιστρέφουν είναι η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου τακτικά, που θα κάνει τους επισκέπτες σας να θέλουν να αλληλεπιδράσουν και να σας ακολουθήσουν.

Μια ιδέα είναι η δημιουργία ειδικών οδηγών ή φόρμες που θα βοηθήσουν τους πελάτες σας να λύσουν πιθανά προβλήματα ή να τους αποστείλετε σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες που θα τους κάνουν να χαμογελάσουν μέσα στην καθημερινότητα τους. Μια αστεία εικόνα που και που είναι μια καλή ιδέα.

Πολλές ιστοσελίδες δημιουργούν πολλαπλές φόρμες περιεχομένου, ειδικά προσαρμοσμένες, για να προσελκύσουν διαφορετικούς τύπους επισκεπτών. Καθώς μερικοί από τους επισκέπτες θα απολαύσουν να διαβάσουν βαθυστόχαστες απόψεις σε ένα άρθρο, σε μια ανάλυση, ενώ άλλοι ίσως να επιθυμούν λεπτομερείς σημειώσεις για ένα infographic ή ένα video.

Δοκιμάζοντας διαφορετικές φόρμες περιεχομένου, αυξάνετε την πιθανότητα να επιστρέψει το κοινό σας και να μιλήσει για το δικό σας brand ή ακόμη και να σας συστήσουν.

3. Χρησιμοποιήστε φόρμα εγγραφής για να αυξήσετε την επαναληπτική επισκεψιμότητα

Ίσως έχετε ακούσει την φράση “Content is the King” δηλαδή “το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς”, το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ένας τρόπος να κάνετε τους επισκέπτες σας να επιστρέψουν στην ιστοσελίδα σας, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθάει να είναι πιο ενεργοί στην προώθηση του brand σας. Μπορείτε να το πετύχετε προσθέτοντας μια φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα σας δίνοντας την δυνατότητα στους υπάρχοντες ή δυνητικούς σας πελάτες να λαμβάνουν ενημερωτικά newsletters και προσθέτοντας κατάλληλα links ενθαρρύνοντας τους να συνδεθούν μαζί σας στα social media.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα A/B test ως προς το που θα τοποθετήσετε αυτές τις φόρμες επικοινωνίας. Εργαλεία επικοινωνίας μπορεί να θεωρηθούν μια φόρμα εγγραφής στο ενημερωτικό σας δελτίο, η φόρμα παραγγελιών, η φόρμα αιτημάτων αλλά και τα κουμπιά-σύνδεσμοι που συνδέουν τους επισκέπτες μαζί σας στα Social Media. Μερικές εταιρίες θεωρούν ότι τέτοια εργαλεία είναι πιο αποτελεσματικά αν τοποθετηθούν στο τέλος του περιεχομένου, καθώς οι πελάτες που διαβάζουν ολόκληρο το περιεχόμενο που λαμβάνουν είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με το δικό σας brand μελλοντικά, ενώ εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθούν και σε μια πλάγια στήλη που θα τους ακολουθεί κατά την πλοήγηση με scrolling. Αυτό εξαρτάται από τον αρχικό σχεδιασμό και κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Φυσικά, η απόκτηση/ συλλογή followers (ακολούθων) που θα μιλήσουν για εσάς είναι μόνο το πρώτο μέρος της διαδικασίας. Από τη στιγμή που αποκτήσετε αρκετά emails και ακόλουθους, είναι στο δικό σας χέρι ή του τμήματος marketing να δημιουργήσει ενημερωτικά newsletters για τους αναγνώστες σας ώστε να τους κρατήσετε ενήμερους με το περιεχόμενό σας.

4. Διορθώστε σπασπένα links για να ενισχύσετε το SEO της σελίδας σας

Όταν οι content marketers και οι bloggers χωρίς τεχνικό υπόβαθρο σκέφτονται περί βελτιστοποίησης στις μηχανές αναζήτησης, υποθέτουν ότι απαιτείται ένα ορισμένο επίπεδο εκπαίδευσης στην πληροφορική για να επωφεληθούν από αυτό. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να ενημερωθείτε σχετικά με τον κόσμο του link building αλλά και των αλγορίθμων της Google, ακόμη και αν δεν είστε πολύ εξειδικευμένοι στην τεχνολογία.

Ένας εύκολος τρόπος για να  “καθαρίσετε” ψηφιακή σας παρουσία και να ενισχύσετε το SEO σας, είναι να αφαιρέσετε ή να διορθώσετε τα σπασμένα links της ιστοσελίδας σας.
Αναζητήστε online εργαλεία τα οποία θα σκανάρουν τον ιστότοπό σας για να εντοπίσουν τα σπασμένα και “νεκρά” links, που εμποδίζουν τις μηχανές αναζήτησης αλλά και τους χρήστες.

Τις περισσότερες φορές, τα σπασμένα links δεν είναι δικό σας σφάλμα. Πιθανόν να συνδέσατε την ιστοσελίδα σας προ ετών με κάποια άλλη σελίδα η οποία πιθανόν να έχει καταργηθεί ή να έχετε αντιγράψει λάθος την διεύθυνση URL. Κάνοντας τακτικούς ελέγχους σε όλους τους συνδέσμους (links) και διαχειρίζοντας τα links σσας, μπορείτε να παραμείνετε σε καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Τα σωστά και ποιοτικά links που λειτουργούν βοηθούν στην καλύτερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

5. Συνεργαστείτε με Influencers για να ανταλλάξετε κοινό

Καθώς ξεκινάτε να αυξάνετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, φτιάξτε μια λίστα με άλλες επιχειρήσεις, άλλα blogs και leaders του κλάδου σας που θαυμάζετε. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ερευνήσετε μεθόδους που δουλεύουν για το κοινό σας αλλά θα σας δώσει και πιθανούς influencers με τους οποίους μπορείτε να συνεργαστείτε.

Μέσω του influencer marketing, συνεργάζεστε με leaders του κλάδου σας ώστε να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό μαζί, όπως ένα whitepaper ή ένα webinar. Εκείνοι κοινοποιούν το περιεχόμενο στο δικό τους ιστότοπο και δημιουργούν link πίσω στο δικό σας ή κοινοποιούν το περιεχόμενο στα social media. Ο στόχος είναι να αλληλεπιδράσουν οι ακόλουθοι σας με το δικό σας brand αλλά και οι ακόλουθοι των leaders με τους δικούς σας ακόλουθους. Είναι ένας καλός τρόπος να εκθέσετε την επιχείρησή σας σε χιλιάδες νέους αναγνώστες του κλάδου σας.

Προκειμένου να αξιοποιήσετε το influencer marketing επιτυχώς, βεβαιωθείτε ότι και δυο πλευρές (εσείς και οι influensers) επωφελείστε δίκαια από αυτή την επικείμενη συνεργασία. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να συνεργαστείτε μελλοντικά ξανά. Επίσης, χρειάζεται να δημιουργήσετε περιεχόμενο το οποίο θα αρέσει στο δικό σας κοινό αλλά και στο κοινό των influencers, με τους οποίους θα συνεργαστείτε, και θα προτρέψει τους επισκέπτες σας να το κοινοποιήσουν και να επιστρέψουν στο site σας.

Είναι πιθανό να λάβετε πληθώρα επισκεπτών στον ιστότοπό σας μέσω πληρωμένων προωθητικών ενεργειών, αλλά μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για επιτυχία αύξησης επισκεψιμότητας.

 Ακολουθόντας αυτά τα παραπάνω βήματα, θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης επισκεψιμότητας, ώστε να διπλασιάσετε τα οργανικά αποτελέσματα με ποιοτικούς επισκέπτες που μπορεί να μετατραπούν σε πελάτες.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με κάθε τρόπο χωρίς έγκριση.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles