6 Συμβουλές για να βελτιώσετε το προφίλ σας στο Instagram!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ στο Instagram;

Θέλετε να δημιουργήσετε μια δυνατή πρώτη εντύπωση και να αποκτήσετε νέους ακόλουθους στο Instagram;

Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία. Και πουθενά οι πρώτες εντυπώσεις δεν έχουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι στο Instagram, τουλάχιστον στον ψηφιακό κόσμο κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο για να δημιουργήσετε το τέλειο περιεχόμενο που προσελκύει τους ανθρώπους να ελέγξουν τον λογαριασμό σας, γιατί θα θέλατε η πρώτη εντύπωση να είναι κάτι άλλο εκτός από εξαιρετική;

Παρακάτω ακολουθούν έξι σύντομες και κατανοητές συμβουλές για καθένα από τα στοιχεία ενός προφίλ στο Instagram και τους καλύτερους τρόπους για να τα βελτιστοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια ικανοποιητική πρώτη εντύπωση!

Θα μάθετε πώς να βελτιστοποιείτε τη διαχείριση του λογαριασμού σας, την εικόνα προφίλ, το όνομα λογαριασμού, το βιογραφικό του Instagram, τον σύνδεσμο προφίλ και τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας σας.

Ας ξεκινήσουμε!

6 Συμβουλές για να βελτιώσετε το προφίλ σας στο Instagram!

Επωνυμία λογαριασμού

Όπου είναι δυνατόν, θα πρέπει να είναι εμφανές πλήρως η επωνυμία της επιχείρησης ή του brand σας. Για πρόσθετους “πόντους”, όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να έχουν την ίδια και ολόκληρη επωνυμία.

Εικόνα Προφίλ

Εάν ο λογαριασμός σας είναι επαγγελματικός και αφορά την επιχείρηση ή το brand σας, χρησιμοποιήστε μια εικόνα υψηλής ποιότητας με το λογότυπό σας. Αλλά, αν ο λογαριασμός σας είναι προσωπικός, είστε για παράδειγμα personal trainer ή YouTuber, τότε συνιστάται να εισάγετε μια φωτογραφία του εαυτού σας.

Όνομα

Σίγουρα αυτό είναι προφανές, είτε αφορά το όνομα σας είτε  ενός brand. Εάν όμως χρησιμοποιείτε το όνομά σας, μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε και την ιδιότητα σας δηλαδή το επάγγελμά σας σε αυτό το πεδίο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν αμέσως τι θα αφορά το περιεχόμενό σας.

Bio

Το σύντομο “βιογραφικό” σας είναι συχνά αυτό που θα κάνει τη “δουλειά” ή θα την “χαλάσει”. Αυτό θα πρέπει να είναι απλό, και ικανό να τραβήξει τα βλέμματα ώστε να δώσει στους χρήστες να κατανοήσουν τι ακριβώς κάνετε και γιατί θα πρέπει να σας ακολουθήσουν.

Σύνδεσμος προφίλ

Μπορείτε να έχετε μόνο έναν σύνδεσμο (l), επομένως αυτό θα πρέπει να κατευθύνει τους χρήστες στο περιεχόμενο που θέλετε να δουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια σελίδα εγγραφής μαθημάτων, ένα προϊόν ή οτιδήποτε άλλο.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το Linktree για να εμφανίσετε περισσότερες από μία διευθύνσεις URL; Ουσιαστικά με ένα μόνο link τους οδηγείτε σε περισσότερα links. Δοκιμάστε το. 😉

Story Highlights

Οι χρήστες συχνά κάνουν scroll στις ιστορίες σας πριν ακολουθήσουν τον λογαριασμό σας. Γι’ αυτό τον λόγο, θα πρέπει να είναι εντυπωσιακά και να παρουσιάζουν μόνο τις καλύτερες εικόνες. Αυτές θα μπορούσαν να είναι ορισμένα sneak peeks από την παραγωγή ενός νέου προΪόντος ενδεχομένως ή στιγμιότυπα από την προετοιμασία κάποιου επερχόμενου event.

Μην περιμένετε άλλο!

Ξεκινήστε να βελτιστοποιήτε τώρα κι όλας τους λογαριασμούς σας στα κατάλληλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κερδίστε νέους ακολούθους (followers) πριν το κάνει ο ανταγωνισμός.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles