8 Τάσεις στο Σχεδιασμό Ιστοσελίδων για το 2020

8 Τάσεις στο Σχεδιασμό Ιστοσελίδων για το 2020

Εσείς, πως σκέφτεστε την ηλεκτρονική σας παρουσία για το επόμενο έτος; Θέλετε να μάθετε τις τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων που πρέπει να λάβετε υπόψιν για την επιχείρησή σας;

Για να δούμε:


Βίντεο

Το 2020 εκτιμάται ότι το βίντεο θα μετράει για το 80% όλης της διαδικτυακής κίνησης.

Αναμένεται να υπερισχύσουν οι landing pages με βίντεο, σε αρχικές σελίδες με vlog ή βίντεο που παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Mobile-first design

Αντί να σχεδιαστεί μια ιστοσελίδα για desktop και να κωδικοποιηθεί ώστε να ανταποκρίνονται responsive, όλο και περισσότεροι web designers επιλέγουν να ξεκινούν να σχεδιάζουν mobile-first.

Μένεται να δείτε μικρότερες, απλούστερες ιστοσελίδες χωρίς παράλλαξη, περίπλοκα γραφικά ή ασυμμετρική εμφάνιση, καθώς οι σχεδιαστές εργάζονται για  να ενισχύσουν γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης.

Εικονικοί Βοηθοί (Chatbots) & AI

Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ενσωματώνεται όλο και πιο πολύ στη ζωή και την καθημερινότητά μας, οι ιστότοποι θα φέρουν chatbots που θα μπορούν να κάνουν περισσότερα από την απάντηση σε βασικές ερωτήσεις, την αποστολή ερωτήσεων και τη διαχείριση παραπόνων.

Οι περισσότεροι ιστότοποι θα ενσωματώσουν αυτόματες λειτουργίες chatbot που θα καταργήσουν την ανάγκη για υπηρεσίες βοήθειας ζωντανής συνομιλίας.
Οι φόρμες επικοινωνίας ενδέχεται σταδιακά να καταργηθούν εξ’ ολοκλήρου.

Δυναμικό Περιεχόμενο

Το δυναμικό περιεχόμενο αποτελεί μέρος μιας εξαίρετης εξατομικευμένης εμπειρίας χρήστη.

Με απλά λόγια, αυτό είναι το περιεχόμενο που αλλάζει ανάλογα με το ποιος κοιτάζει τη σελίδα με βάση τις προτιμήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Πριν σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας, μελετήστε το κοινό και την αγορά-στόχο σας.

Δημιουργήστε ένα “πορτρέτο” του ιδανικού πελάτη σας και δημιουργήστε έναν ιστότοπο που θα εντυπωσιάσει τον αγοραστή (buyer persona).

 

Επαυξημένης Πραγματικότητα (Augmented reality)

Ένας εξαιρετικός τύπος τεχνολογίας που συνδυάζει μια εικόνα που παράγεται από υπολογιστή με την πραγματική εικόνα. Οι AR (Augmented Reality) και VR (Virtual Reality) βοηθούν τους online αγοραστές να κάνουν ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις κατά την αγορά των προϊόντων μέσω διαδικτύου.
Για τη μόδα online, τα κοσμήματα και ίσως, ακόμη και για τους εμπόρους (λιανικής) ομορφιάς, αυτό είναι απαραίτητο!

Έντονα χρώματα

Καθώς όλο και περισσότερα brands επιδιώκουν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον διαδικτυακό ανταγωνισμό, περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θα συνεχίσουν να υιοθετούν και τα φωτεινά χρώματα.

Εκτός από λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, τραβούν την προσοχή, κάτι που μποροί να χρησιμοποιηθεί από πολλά brands online.

Ισχυρή τυπογραφία

Ενώ πριν από το 2020 χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές γραμματοσειρές san-serif για να αναδειχθεί δυνατά κάποιος τίτλος ή ένα μήνυμα, η επερχόμενη ανάπτυξη και χρήση των γραμματοσειρών θα είναι πιο bold (έντονη), πιο σκληρή με κυρίαρχο αισθητικό ρόλο.

Με περισσότερα εργαλεία και συσκευές διαθέσιμες να υποστηρίξουν custom γραμματοσειρές, το 2020 είναι ένα έτος για να κάνετε τολμηρές δηλώσεις που θα σας ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Διασυνδέσεις με δυνατότητα φωνής

Με εκατομμύρια συσκευές που φιλοξενούν έξυπνους εικονικούς βοηθούς, όπως το Siri, το Google Now και το Cortana, περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν τη φωνητική εντολή έναντι κειμένου.

Επωφεληθείτε και αντιμετωπίστε το απασχολημένο κοινό με λιγότερη προσπάθεια περιήγησης, εκμεταλλευόμενοι το πιο ελκυστικό “μοντέλο” που λειτουργεί με φωνή.

Πηγή ενημέρωσης: Medium.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles