Google: Το διπλότυπο περιεχόμενο δεν είναι αρνητικός παράγοντας κατάταξης

Google: Το διπλότυπο περιεχόμενο δεν είναι αρνητικός παράγοντας κατάταξης

Google: Το διπλότυπο περιεχόμενο δεν είναι αρνητικός παράγοντας κατάταξης

Σύμφωνα με το Search Engine Journal, το διπλότυπο περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα δεν υπολογίζεται αρνητικά στην κατάταξη αναζήτησης, δηλώνει ο John Mueller της Google.

Εσφαλμένη η αντίληψη για το διπλό περιεχόμενο ως αρνητικό παράγοντα κατάταξης αναζήτησης.

Η επανάληψη του ίδιου περιεχομένου σε πολλές σελίδες δεν προκαλεί την χαμηλότερη κατάταξη σε μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο Mueller λέει ότι είναι φυσιολογικό οι ιστοσελίδες να έχουν διπλό περιεχόμενο. Οι αλγόριθμοι της Google δημιουργήθηκαν για να χειριστούν και αυτή την περίπτωση.

Το διπλότυπο περιεχόμενο προβληματίζει συχνά σε ότι αφορά το SEO και είναι κάτι που πολλοί επαγγελματίες προσέχουν κατά τον έλεγχο ενός ιστότοπου.

Επηρεάζει τις κατατάξεις αναζήτησης; Εάν ναι – σε ποιο βαθμό;

Αυτή την ερώτημα έθεσε ο Davor Bobek, Διευθυντής του Blue Glacier, στον Mueller.

Ο Bobek διαθέτει ένα site για ανταλλακτικά αυτοκινήτων όπου οι περιγραφές των ανταλλακτικών επαναλαμβάνονται σε πολλά σημεία.

Θέλει να μάθει εάν θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δείτε την απάντηση του Mueller παρακάτω.

Ο John Mueller της Google απαντά για το διπλό περιεχόμενο

Ο Mueller ξεκαθαρίζει την παρανόηση του διπλού περιεχομένου, λέγοντας ότι δεν αποτελεί παράγοντα αρνητικής βαθμολογίας κατάταξης.

Εάν ολόκληρα κομμάτια περιεχομένου αντιγράφονται σε μια ιστοσελίδα, τότε η Google θα κατατάξει το ένα και δεν θα εμφανίσει το άλλο. Πολλά αντίγραφα της ίδιας σελίδας δεν στέλνουν αρνητικά σήματα κατάταξης.

Οι διπλότυπες σελίδες μπορούν να γεμίσουν έναν ιστότοπο και να εξαντλήσουν τον “προϋπολογισμό” ανίχνευσης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν συζητείται στο παρακάτω βίντεο.

Εάν ενότητες περιεχομένου επαναλαμβάνονται σε ολόκληρο τον ιστότοπο, όπως περιεχόμενο στην κεφαλίδα (header) ή στο υποσέλιδο (footer), ο Mueller επιβεβαιώνει ότι δεν θα στείλει αρνητικά σήματα κατάταξης.

«Με το διπλό περιεχομένο δεν είναι τόσο ότι υπάρχει αρνητική “βαθμολογία” που να σχετίζεται με αυτό όσο με το ότι, αν βρούμε ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες σε πολλές σελίδες στον ιστό και κάποιος ψάχνει συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι πληροφοριών, τότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη σελίδα που ταιριάζει.

Επομένως, εάν έχετε το ίδιο περιεχόμενο σε πολλές σελίδες, τότε δεν θα εμφανίσουμε όλες αυτές τις σελίδες. Θα προσπαθήσουμε να διαλέξουμε ένα από αυτά και να το δείξουμε. Επομένως, δεν υπάρχει αρνητικό σήμα που να σχετίζεται με αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι φυσιολογικό ότι έχετε κοινόχρηστο περιεχόμενο σε ορισμένες από τις σελίδες.”

Για να δείξει πόσο νορμάλ μπορεί να είναι το διπλό περιεχόμενο, ο Mueller συνεχίζει να δίνει παραδείγματα που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συνεχώς.

Οι διαδικτυακές αγορές είναι ένας κλάδος όπου το περιεχόμενο επαναλαμβάνεται παντού. Είναι σύνηθες για τους λιανοπωλητές να πωλούν το ίδιο προϊόν και οι σελίδες προϊόντων πιθανώς να μοιράζονται μεγάλο μέρος από το ίδιο περιεχόμενο.

Η Google δεν πρόκειται να ερμηνεύσει αρνητικά σήματα από την ανίχνευση μιας περιγραφής προϊόντος που εμφανίζεται αλλού, στον ιστότοπο ενός άλλου λιανοπωλητή.

Τα υποσέλιδα ιστοσελίδων θεωρούνται τεχνικά ως διπλό περιεχόμενο, λέει ο Mueller, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα όταν πρόκειται για κατατάξεις αναζήτησης.

«Μια πραγματικά κοινή περίπτωση, για παράδειγμα, είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Εάν έχετε ένα προϊόν και κάποιος άλλος πουλάει το ίδιο προϊόν μέσα σε μια ιστοσελίδα, ίσως έχετε ένα υποσέλιδο (footer) που μοιράζεστε σε όλες τις σελίδες σας και μερικές φορές αυτό είναι πολύ μεγάλο. Τεχνικά αυτό είναι διπλό περιεχόμενο, αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. “

Ακούστε την πλήρη συζήτηση στο παρακάτω βίντεο:

Το παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση και αναφέρεται η πηγή με σύνδεσμο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles