Έρχεται το Τέλος …για το Google+;

Έρχεται το Τέλος …για το Google+;

Όσοι σκεφτήκατε να δημιουργήσετε προσωπικό προφίλ στην πλατφόρμα Google+ μην μπείτε στον κόπο καθώς δεν έχουμε ευχάριστα νέα! Από τις 4 Φεβρουαρίου, δεν θα είναι δυνατή η δημιουργία νέων προφίλ Google+ σε επίπεδο καταναλωτών.

Η Google αποκάλυψε την ημερομηνία τερματισμού δημιουργίας προφίλ σε ένα νέο άρθρο υποστήριξηςΗ θέση περιγράφει επίσης άλλες αξιοσημείωτες ημερομηνίες για την προγενέστερη ανακοίνωση των τίτλων τέλους του κοινωνικού δικτύου της Google.

Ελέγξτε τις παρακάτω ημερομηνίες:

  • 4 Φεβρουαρίου 2019 – Δεν θα μπορείτε πλέον να δημιουργείτε νέα προφίλ, σελίδες, κοινότητες ή συμβάντα στο Google+.
  • 4 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2019 – Η λειτουργία Google+ για σχόλια σχετικά με ιστοτόπους θα καταργηθεί από το Blogger στις 4 Φεβρουαρίου και άλλους ιστότοπους έως τις 7 Μαρτίου.
  • Μέσα Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου 2019 – Τα κουμπιά σύνδεσης στο Google+ θα σταματήσουν να λειτουργούν, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα αντικατασταθούν από ένα κουμπί σύνδεσης στο Google.
  • Αρχές Μαρτίου 2019 – οι ιδιοκτήτες και οι συντονιστές της κοινότητας του Google+ που κάνουν λήψη δεδομένων από την κοινότητά τους, θα αποκτήσουν πρόσθετη πρόσβαση σε δεδομένα όπως συγγραφέα, σώμα και φωτογραφίες για κάθε θέση σε μια κοινότητα.
  • 2 Απριλίου 2019 – Όλα τα σχόλια Google+ σε όλους τους ιστότοπους θα διαγραφούν. Επιπλέον, όλοι οι λογαριασμοί και οι σελίδες του Google+ θα τερματιστούν και η Google θα ξεκινήσει να διαγράφει περιεχόμενο από τους λογαριασμούς Google+ για τους καταναλωτές. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το Google+ στο αρχείο του άλμπουμ των χρηστών και στο Google+ θα διαγραφούν επίσης. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημιουργήθηκαν αντίγραφα ασφαλείας στο Google Photos δεν θα διαγραφούν.

Η Google παρέχει πολλούς τρόπους για να προετοιμαστείτε για το κλείσιμο του προφίλ σας στο Google+. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Takeout της εταιρείας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ορισμένων από τα δεδομένα σας, αλλά η Google παρέχει επίσης ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Google+ που θα κάνει μια πιο διεξοδική δουλειά. Η εφαρμογή Εξαγωγέας Google+ θα εξάγει τα δεδομένα σας και θα κρατήσει τα πάντα καλά οργανωμένα. Είναι δωρεάν για τις πιο πρόσφατες 3.000 αναρτήσεις στο προφίλ σας στο Google+.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χρήστες του Google+ για χρήστες G Suite δεν πηγαίνουν πουθενά.

Ενώ το τέλος του Google+ είναι αναμφισβήτητα λυπηρό, ειδικά για το μικρό υποσύνολο των χρηστών που το χρησιμοποιούν ακόμα σε καθημερινή βάση, δεν υπάρχει τρόπος να περιηγηθείτε πλέον, το Google+ ολοκληρώνεται. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και να συνεχίσετε παρακάτω.

Πηγή δεδομένων: https://support.google.com/plus/answer/9195133?hl=el&authuser=1
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.