Η Facebook αποκτά Startup Οφθαλμικού Ανιχνευτή

Η Facebook αποκτά Startup Οφθαλμικού Ανιχνευτή

Σύμφωνα με το Wersm, η τελευταία εταιρεία που μπαίνει στο portfolio της Facebook είναι η “Eye Tribe”, μια startup με εξειδίκευση σε τεχνολογίες ανίχνευσης και καταγραφής οφθαλμικών κινήσεων (eye-tracking).


Το τελευταίο απόκτημα θα βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη προσφοράς σε Oculus και VR. Σύμφωνα με το blog της “Eye Tribe”, το προϊόν της στοχεύει στο να γίνει το απόλυτο πρότυπο για VR ακουστικά σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι:

μπορεί να επιτρέψει υψηλότερες επιδόσεις στα VR ακουστικά με χαρακτηριστικά όπως το foveated rendering (μικρό κοίλωμα σε επιφάνεια). To foveated rendering λειτουργεί παρά μόνο αποδίδοντας συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης, το οποίο κοιτάει ο χρήστης.

Θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για το Oculus, καθώς μπορεί να βοηθήσει σε χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας. Επιπλέον, η Eye Tribe έχει αναπτύξει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εκκρεμεί για βιομετρικό λογισμικό ελέγχου ταυτότητας των ματιών, το οποίο προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Ενώ επισημαίνει το γεγονός ότι το Oculus θα είναι ο μεγαλύτερος νικητής αυτής της εξέλιξης, υπάρχει επίσης ένα άλλο Facebook προϊόν που θα μπορούσε να ωφεληθεί σημαντικά από την απόκτηση. Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι διαφημίσεις μέσω Facebook θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να παρακολουθείται η εμφανισιμότητα των διαφημίσεων που προβάλλονται, και να συνδέεται με συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία. Καλό δε νομίζετε;

Πηγή ενημέρωσης & Photo: Wersm

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με κάθε τρόπο χωρίς έγκριση.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles