Δύο νέα εργαλεία στο Facebook για βίντεο 360°

Δύο νέα εργαλεία στο Facebook για βίντεο 360°

Σύμφωνα με το Wersm το Facebook έχει επενδύσει αρκετά για τη δυνατότητα έκδοσης βίντεο 360 μοιρών απ’ όταν κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο.


Αφενός θέλει να δημιουργήσει την λειτουργία 360° όσο το δυνατόν πιο καθηλωτικό για τους χρήστες και εφετέρου θέλει να βοηθήσει εκδότες και δημιουργούς να ωθήσουν το στοχευμένο κοινό τους να συμμετάσχουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πως ανταποκρίνονται στα βίντεo 360°. Γι’ αυτό το λόγο το Facebook έχει μόλις ξεκινήσει τα δυο εργαλεία “publisher”, το Guide και το Heatmap.

Guide

Στα βίντεο 360 μοιρών είναι εύκολο να χάσεις σημαντικές στιγμές αν δεν κοιτάς στη σωστή κατεύθυνση. Το Guide σας επιτρέπει να δώσετε στους θεατές μια ξενάγηση μέσα από 360 μοιρών καθώς παίζει. Όπως εξηγεί το Facebook σε σχετική του δημοσίευση,

Το Guide σας επιτρέπει να ορίσετε την αφήγηση για το βίντεο 360 μοιρών τονίζοντας συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος στο οπτικό πεδίο κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Πολύ απλά επιλέγετε εκείνα τα σημεία καθώς παίζετε μέσω του βίντεο όταν “ανεβαίνει” (uploading), και οι θεατές θα κατευθύνονται γύρω από αυτό, επιτρέποντας να μην χάνετε ούτε στιγμή από τη δράση. Για να χρησιμοποιήσετε τον “Οδηγό” (Guide),  μετά το ανέβασμα  του βίντεο θα χρειαστεί να επιλέξετε “This video was recorded in 360° format” και να ενεργοποιήσετε το κουμπί “360° Controls”. Για τους viewers, το Guide θα είναι ενεργοποιημένο by default και το βίντεο σας θα ακολουθήσει αυτόματα τα σημεία που εσείς θα έχετε ορίσει κατά την διαδικασία του “ανεβάσματος” (uploading). Με το σύρσιμο και την οπτική τριγύρω  σε 360° το ακυρώνει, αλλά  κάνωντας tapping το heading indicator στα δεξιά του βίντεο το επαναφέρει.

Heatmap

Το Heatmap είναι εργαλείο στατιστικών δεδομένων καταγραφής που επιτρέπει στους “publishers” να βρίσκουν ποιό μέρος ενός βίντεο 360° είναι πιο σημαντικό. Παρατηρώντας το Heatmap, μπορείτε να δείτε τις περιοχές του βίντεο όπου το κοινό έχει δώσει περισσότερο χρόνο προσοχής. Ουσιαστικά, σας δείχνει τα πιο “θερμά” σημεία ενός βίντεο 360°, μετρώντας τις κινήσεις του χρήστη 30° μέσα στη σκηνή. Όπως επίσης εξηγεί το Facebook, το Guide και το Heatmap λειτουργούν μαζί,

Για τους εκδότες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το “Guide”, τα στατιστικά δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να τους ενημερώσουν πως να επιλέξουν τα σημεία ενδιαφέροντος στο “Guide”.

Όλα τα βίντεο δημοσιευμένα από την 1η Μαΐου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Heatmap, εφόσον έχουν ξεπεράσει τους 50.000 μοναδικούς θεατές. Το feature είναι διαθέσιμο στην βίντεο-βιβλιοθήκη (Video Library) κάτω από το Publishing Tools. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο βίντεο που θέλετε να βρείτε σχετικές πληροφορίες και να κάνετε κλικ στο Heatmap, κάτω από την καρτέλα Video  Insights για αυτό το βίντεο.

Πηγή ενημέρωσης: Wersm.com

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με κάθε τρόπο χωρίς έγκριση.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles