Το Facebook λανσάρει Avatars τύπου Bitmoji!

Το Facebook μας αποκαλύπτει τα περίφημα Bitmoji, μια δυνατότητα που θα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη “καρικατούρα” και να τη χρησιμοποιείται σε αγγελίες, σχόλια στο news feed σας  σύμφωνα με το TechCrunch.


 

Όπως φημολογείται τα νέα avatars είναι προσωρινά διαθέσιμα στο Messenger και το News Feed μόνο στην Αυστραλία και εκτιμάται πως θα πάρει σειρά και ο υπόλοιπος κόσμος στο τέλος του 2019 ή μέσα στο 2020. Αυτό τουλάχιστον μας πληροφορεί το PCmag.
Η ενσωμάτωση και η ποικιλομορφία αποτελούν τους δηλωμένους στόχους του Facebook μέσα από τα Avatars του. Θα υπάρχουν βέβαια και οι εκφράσεις προσώπου και φράσεις. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα χαρακτηριστικά όπως τύπους σώματος, χρώματα δέρματος, στυλ μαλλιών ακόμη και θρησκευτικά ρούχα που σας αντιπροσωπεύουν καλύτερα. Το Facebook προσπάθησε να εμπεριέχει όλα τα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε ουσιαστικά να φτιάξετε… εσάς! Θα υπάρχουν βέβαια και οι εκφράσεις προσώπου και διάφορες φράσεις.
Αυτή η δυνατότητα θα κάνει το Facebook πιο διασκεδαστικό, πιο “νεανικό” ενώ οπτικά πιο επικοινωνιακό και εκφραστικό.

Πως να φτιάξετε ένα Facebook Avatar

Οι χρήστες θα ξεκινήσουν να βλέπουν ένα smiley-face κουμπί στο πεδίο σχολίων στο News Feed και την επιλογή Messenger stickers που θα μπορούν να πατήσουν για να δημιουργήσουν το Facebook avatar τους.
Η διαδικασία δημιουργίας του avatar ξεκινά με ουδέτερο φύλο που οι “λευκοί” άνθρωποι μπορούν να προσαρμόσουν από το μηδέν σε 18 γνωρίσματα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία επιλογή για να ξεκινήσετε τη δημιπυργία μέσω μιας selfie εικόνας προφίλ. Είναι ένας από τους περιορισμούς, όπου το Facebook αποδίδει την απουσία του face recognition σε “λεπτούς” λόγους όσο αφορά στη σάρωση προσώπου, κυρίως γιατί δεν θα απέδιδε σωστά η αποτύπωση. Επίσης, δεν μπορείτε να ορίσετε ή να αλλάξετε την ηλικία του avatar σας, προσωρινά τουλάχιστον.

Το Facebook δεν προσδοκεί να βγάλει κέρδος άμεσα από τα Avatars, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Δεν υπάρχουν επιλογές προώθησης ενδυμάτων από μάρκες μόδας ή τρόπους για να αγοράσετε φανταχτερά κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ για το avatar σας.​

Το Facebook παρουσιάζει τα Avatars, ο ανταγωνιστής αυτοκολλήτων των Bitmoji που μοιάζει με εσάς!
Το Facebook παρουσιάζει τα Avatars, ο ανταγωνιστής αυτοκολλήτων των Bitmoji που μοιάζει με εσάς!

Το Facebook σκέφτεται επίσης να επεκτείνει τη χρήση των avatars ως εικόνα σε προσωπικά προφίλ και σε groups, δύο σημαντικά σημεία της εφαρμογής του Facebook, όπου θα αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες και θα μπορείτε να απολαύσετε την ανωνυμία ενός 2D σχεδίου αντί μιας φωτογραφίας του προσώπου σας. Ωστόσο, το Facebook δεν έχει σκεφτεί ακόμη εις βάθος τη μετατροπή των Avatars σε μεμονομένη ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε άλλες εφαρμογές μέσω ενός API ή μέσω εγκατάστασης στο πληκτρολογίο τους κινητού σας.​

“Θα βοηθούσε στην εξατομίκευση σίγουρα”,
Jimmy Raimo.

Το παραπάνω δήλωσε στο TechCrunch ο διευθυντής επικοινωνίας των Facebook Avatar, Jimmy Raimo.
Σίγουρα φαίνεται να είναι πολύ δημιουργικό για όλους τους χρήστες και ένα μέσο πιο ελεύθερης έκφρασης ως προς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του κάθε χρήστη!
Πηγές: PCmag.com  και TechCrunch.com
Φωτογραφίες κειμένου: TechCrunch.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles