Το Instagram επιτρέπει βιντεοκλήση 4 ατόμων κατά τη διάρκεια περιήγησης!

Η τελευταία “επίθεση” του Instagram στο Snapchat, στο FaceTime και στο Houseparty πήρε “σάρκα και οστά” σε iOS και Android, επιτρέποντας στους τέσσερις φίλους να ομαδοποιήσουν την κλήση βίντεο μέσω του Instagram Direct.


Με το feed, τις ιστορίες, τα μηνύματα, τη Live μετάδοση, το IGTV και τα τηλεοπτικά κανάλια, το Instagram ελπίζει να γίνει ένα one-stop-shop για τις κοινωνικές ανάγκες 1 δισεκατομμυρίων χρηστών. Αυτή η μαζική επέκταση της λειτουργικότητας τα τελευταία δύο χρόνια αποφέρει καρπούς, όπως ανακοίνωσε στο TechCrunch μέσω email, το οποίο εκτιμά ότι ο μέσος χρήστης των ΗΠΑ έχει περάσει κατά μέσο όρο από τα 29 λεπτά την ημέρα στην εφαρμογή (Σεπτέμβριος 2017) στα 55 λεπτά /ημέρα πλέον. Ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται σημαίνει περισσότερες πιθανές προβολές διαφημίσεων και έσοδα για την θυγατρική του Facebook καθώς ένας αναλυτής του Bloomberg μόλις αποτίμησε 100 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ αγοράστηκε για λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2012.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βίντεο κλήσεων του Instagram είναι ότι μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το παράθυρο και να αναπηδήσετε στο υπόλοιπο περιβάλλον διεπαφής του Instagram χωρίς να τερματίσετε την κλήση.Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βίντεο κλήσεων του Instagram είναι ότι μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το παράθυρο και να αναπηδήσετε στο υπόλοιπο περιβάλλον διεπαφής του Instagram χωρίς να τερματίσετε την κλήση. Αυτό ανοίγει νέες ευκαιρίες για συν-περιήγηση με τους φίλους σαν να είχατε συναντηθεί μαζί. Περισσότεροι φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια βιντεο κλήση μέσω Instagram ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, παρόλο που μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε εάν δεν θέλετε να λάβετε περισσότερες προσκλήσεις ατόμων. Έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε οποιονδήποτε στον οποίο μπορείτε να στείλετε direct message πιέζοντας το κουμπί βίντεο σε μια συνομιλία, ενώ οι μπλοκαρισμένοι χρήστες δεν θα μπορούν να σας καλέσουν.

Δείτε πώς οι ομαδικές βίντεο κλήσεις γίνονται εναλλακτικά:

  • Instagram – 4-way και ταυτόχρονη περιήγηση
  • Snapchat – 16-way με έως και 32 άτομα μέσω ακρόασης ήχου
  • FaceTime – 32-way (έρχονται στο iOS 12 το φθινόπωρο 2018)
  • Houseparty – 8-way ανά “room” με απεριόριστα παράλληλα “rooms”
  • Facebook Messenger – 6-way με έως 50 άτομα να ακούν διαμέσω ήχου

Το Instagram ξεκινά επίσης δύο ακόμα χαρακτηριστικά που υποσχέθηκαν στο F8. Η σελίδα “Εξερεύνηση” (Explore) θα κατατμηθεί ώστε να εμφανίζεται μια ποικιλία υεματικών καναλιών που αποκαλύπτει πιο κάτω σχετικό περιεχόμενο. Προηγουμένως, 200 εκατομμύρια καθημερινοί χρήστες της “Explore” είχαν δει ένα τυχαίο συνονθύλευμα δημοφιλούς περιεχομένου που σχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους, με ένα μόνο διαχωρισμένο τμήμα “Videos You Might Like”.

Τώρα οι χρήστες θα δουν μια οριζόντια προβολή καναλιών στην κορυφή του “Explore”, συμπεριλαμβανομένης μιας αλγορυθμικής εξατομικευμένης συλλογής “For You”, καθώς και μερικά τέχνης, ομορφιάς, αθλητισμού και μόδας, ανάλογα με το περιεχόμενο με το οποίο αλληλεπιδρούν τακτικά. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν swipe μεταξύ των κατηγοριών για περιήγηση και στη συνέχεια να μετακινηθούν προς τα επάνω για να προβάλουν περισσότερες αναρτήσεις από όσες απολαμβάνουν. Όταν ανοίγετε μια κατηγορία, όπως το #MoGraph (γραφικά κινήσεων) ή #Typeface, εμφανίζεται μια λίστα με “υπο-ετικέτες”. Και αν δεν σας αρέσει να βλέπετε μια κατηγορία, μπορείτε απλά να τη σβήσετε. Παραδόξως, το Instagram έχει αφαιρέσει τις ιστορίες από την εξερεύνηση εξ’ ολοκλήρου, αλλά όταν ερωτήθηκε, η ομάδα ανέφερε ότι σχεδιάζει να φέρει ιστορίες πίσω στο εγγύς μέλλον.

Η ενισχυμένη σελίδα “Explore” θα μπορούσε να διευκολύνει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέους δημιουργούς. Η ανάπτυξη του κοινού αυτών των κατασκευαστών περιεχομένου είναι καθοριστικής σημασίας για το Instagram καθώς προσπαθεί να είναι το αγαπημένο τους app μεταξύ του ανταγωνισμού. Το Snapchat δεν διαθέτει μια εξειδικευμένη ενότητα “Εξερεύνηση” ή άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης fans, με αποτέλεσμα να έχει αποξενώσει ορισμένους δημιουργούς, ενώ τα νέα κανάλια θέματος Instagram θυμίζουν τη σελίδα προβολής για κινητά του YouTube.

Το νέο κανάλι

Τέλος, το Instagram ξεκινάει με εφέ κάμερας που σχεδιάστηκαν από συνεργάτες, ξεκινώντας από την Ariana Grande, BuzzFeed, Liz Koshy, Baby Ariel και NBA. Αν παρακολουθείτε αυτούς τους λογαριασμούς, θα δείτε την επίδρασή τους στα Stories και μπορείτε να πατήσετε το “Try It On” εάν εντοπίσετε ένα φίλο που το χρησιμοποιεί και σας αρέσει. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε λογαριασμούς που προσφέρουν τη δική τους ενισχυμένη πραγματικότητα και 2D φίλτρα, χωρίς τα Stories να υπερφορτώνονται με “φακούς” που δεν σας ενδιαφέρουν.

Αυτά είναι τα νέα εφέ κάμερας φτιαγμένα από συνεργάτες του Instagram.

Αυτό που είναι ιδιόμορφο είναι ότι όλες αυτές οι λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το χρόνο που ξοδεύετε στο Instagram όπως ακριβώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει και ένας πίνακας εργαλείων “Usage Insights” για ανίχνευση εθισμού στην εφαρμογή. Τουλάχιστον οι βίντεο-κλήσεις και τα εφέ κάμερας προάγουν τον ενεργό χρήση, αλλά η “εξερεύνηση” σίγουρα ενθαρρύνει την παθητική κατανάλωση που η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να είναι ανθυγιεινή.

Εκεί βρίσκεται η δυσκολία του επιχειρηματικού μοντέλου του Instagram με τη δέσμευσή της εταιρείας ως προς την ευεξία των χρηστών.

Παρά τη δηλωμένη πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου Kevin Systrom ότι “κάθε φορά [που δαπανάται χρόνο στην εφαρμογή], είναι θετικό και σκόπιμο” και το ότι το Instagram θέλει να “γίνει μέρος μιας λύσης”, η εταιρεία κερδίζει περισσότερα κρατώντας τους ανθρώπους κολλημένους στην οθόνη αντί να τα ζουν έξω την πραγματική τους ζωή.

Πηγή/ Φωτογραφικό υλικό: TechCrunch

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με κάθε τρόπο χωρίς έγκριση.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και κόπο και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Arcade of Design Studio. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη. Νόμος 2121/1993 και Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles