Πώς θα δημιουργήσω μια ιστοσελίδα για το ιατρείο μου;

Πώς θα δημιουργήσω μια ιστοσελίδα για το ιατρείο μου;

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια ιατρική ιστοσελίδα για το ιατρείο μου;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε μια ιατρική ιστοσελίδα, είναι να μας καλέσετε στο 2821043484 για να κλείσουμε ένα ραντεβού!

Πριν το ραντεβού όμως ας δούμε παρακάτω τι σας προτείνουμε να έχει η ιστοσελίδα του ιατρείου σας!

Χρήσιμη Δομή για Ιατρικές Ιστοσελίδες

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια χρήσιμη δομή στο μενού της ιατρικής σας ιστοσελίδας.

Αρχική Σελίδα

Η πλοήγηση, όπως σε κάθε ιστοσελίδα, θα πρέπει να είναι εύκολη για τους επισκέπτες σας με τους απαραίτητους συνδέσμους (links) με κατεύθυνση προς άλλες υποσελίδες του site.

Καλό θα είναι να υπάρχει ένα πεδίο αναζήτησης (search bar) ώστε οι χρήστες να πληκτρολογούν και να βρίσκουν ακόμη πιο γρήγορα αυτό που ψάχνουν, ενδεχομένως κάποιο άρθρο που δεν είναι πλέον εμφανές στην αρχική σελίδα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κάθε ιατρική ιστοσελίδα, εκτός από τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας του ιατρείου, θα πρέπει να παρουσιάζει μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με το ιατρείο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ιατρός, το ιατρικό κέντρο ή το μικροβιολογικό κέντρο, μια πρώτη πληροφόρηση σχετικά με ασθένειες, παθήσεις και θεραπείες που αφορούν τον κλάδο στον οποίο εξειδικεύεστε.

Είναι χρήσιμο να εμφανίζετε ορισμένα άρθρα, με σκοπό την αδιάλειπτη ενημέρωση όσων επισκέπτονται το site σας, σχετικά με συμβουλές πρόληψης, νέα του κλάδου και ανακοινώσεις του ιατρείου.

Η ύπαρξη μιας φόρμας εγγραφής newsletter είναι πολύτιμη, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες (δυνητικούς επισκέπτες) να κάνουν οικιοθελώς εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών emails, ώστε να λαμβάνουν κάθε χρήσιμο άρθρο με συμβουλές στο email τους και εφόσον ορίσουμε μια καλή στρατηγική email marketing.

Σελίδα Προφίλ

Η σελίδα προφίλ (about) είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε ιστοσελίδα. Σε αυτήν αφηγείται η ιστορία του ιατρείου καθώς και τα επιστημονικά επιτεύγματα. Με το κατάλληλο περιεχόμενο η σελίδα προφίλ μπορεί να αποτελέσει την “πρώτη γνωριμία” του επισκέπτη με το ιατρείο σας, κάτι που βοηθάει στην προθυμία τους να σας επισκεφθούν.

Σελίδα Ιατρών/ Προσωπικού

Για να κάνετε τους επισκέπτες σας να νιώσουν ακόμη πιο άνετα με το ιατρείο σας ώστε να είναι πιο πρόθυμοι να σας επισκεφθούν, πρέπει να δημιουργήσετε μια σελίδα γιατρών/προσωπικού με χρήσιμες πληροφορίες όπως τα βιογραφικά των γιατρών, τις πιστοποιήσεις τους, τις δεξιότητες τους, αριθμούς αδείας, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα θέλατε να κοινοποιήσετε, όπως για παράδειγμα το email τους, το προφίλ στο LinkedIn, κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, τις ώρες εργασίας και άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει φωτογραφίες σε καλή ανάλυση, δημιουργώντας μια εξοικίωση στους ασθενείς.

Σελίδες Υπηρεσιών

Η σελίδα υπηρεσιών είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία μιας ιατρικής ιστοσελίδας. Ένας χρήστης που επισκέπτεται μια τέτοια σελίδα έχει κατά νου ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Παρέχοντας μια λεπτομερή υποσελίδα για κάθε ασθένεια, πάθηση ή θεραπεία, διασφαλίζετε ότι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες για την ενημέρωση του κάθε χρήστη ενθαρρύνοντας τον να επισκεφθεί το ιατρείο σας αλλά και να σας εμπιστευθεί.

Σελίδα Εγκαταστάσεων

Εάν έχετε περισσότερες από μία εγκαταστάσεις, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε μια ξεχωριστή υποσελίδα που θα περιγράφει όλες τις διαφορετικές τοποθεσίες, με σχετικές λεπτομέρειες, ωράριο λειτουργίας, διευθύνσεις και μια τουλάχιστον αντιπροσωπευτική φωτογραφία της κάθε εγκατάστασης. Συνήθως είναι απαραίτητο για ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια.

Σελίδα Ραντεβού

Εκτός από τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση (γνωστά και ως Call To Actions ή αλλιώς CTA) που ζητούν από τον επισκέπτη να κλείσουν ραντεβού, σας συνιστούμε να έχετε μια ξεχωριστή υποσελίδα για ραντεβού.

Μέσα από την σελίδα για ραντεβού δίνεται τη δυνατότητα, σε όσους θέλουν να επισκεφθούν το ιατρείο σας, να κλείσουν εύκολα ραντεβού μέσα από ένα δυναμικό ημερολόγιο στο οποίο θα έχετε προηγουμένως ρυθμίσει τις διαθέσιμες ώρες προς επιλογή.

Αυτή τη δυνατότητα δίνουμε κι εμείς σε όσους πελάτες το χρειάζονται στην ιστοσελίδα τους.

Σελίδα Επικοινωνίας

Τέλος ένας ιατρικός ιστότοπος πρέπει να έχει απαραίτητα μια σελίδα επικοινωνίας με όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδραστικού χάρτη με σαφείς οδηγίες προς το ιατρείο ή τις εγκαταστάσεις σας και μια φόρμα επικοινωνίας για τους χρήστες που προτιμούν να επικοινωνήσουν μέσω αυτής άμεσα και εύκολα αντί να πηγαίνουν στο δικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σχεδιασμός Ιατρικού Ιστοσελίδας

Ο σχεδιασμός μιας ιατρικής ιστοσελίδας ακολουθεί συχνά έναν καθαρό, λιτό σχεδιασμό, με ήρεμους χρωματικούς συνδυασμούς με λευκό, παλ αποχρώσεις  όπως απαλό μπλε, απαλό πράσινο (βεραμάν) κ.λπ.

Οι γραμματοσειρές πρέπει να είναι απλές και ευανάγνωστες. Αν και υπάρχει πληθώρα πληροφοριών, οι σελίδες δεν πρέπει να γεμίζουν με διαφορετικές από αυτές. Το ευανάγνωστο περιεχόμενο διασφαλίζει μια ομαλή ανάγνωση στον κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας σας.

Ιατρική ιστοσελίδα συμβατή με φορητές συσκευές

Αυτό πρέπει να προσέχετε, είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για φορητές συσκευές όπως tablet, smartphones και desktop/ laptops. Εξασφαλίστε λοιπόν ότι στην πιθανότητα που κάποιος χρήστης προσπαθεί να κλείσει ραντεβού ή να βρει πληροφορίες σχετικά με μια ασθένεια ή θεραπεία, θα μπορεί να το κάνει μέσω του κινητού τηλεφώνου ή tablet του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα κενά ανάμεσα και τριγύρω από το περιεχόμενο είναι “σωστά”, οι εικόνες δεν είναι πολύ μεγάλες, ότι λειτουργίες που εμφανίζονται σε desktop προσαρμόζονται σε mobile έκδοση. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε διαφορετικό περιεχόμενο σε desktop και διαφορετικό σε mobile εκδοχή. Δεν το συνιστούμε για όλο το περιεχόμενο αλλά για μικρότερα επιμέρους στοιχεία. Δεν θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες καθώς φροντίζουμε εμείς και για αυτό.

Συμβουλές

Μηχανή (φόρμα) αναζήτησης

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προσθέσετε μια φόρμα αναζήτησης ή μια σελίδα αναζήτησης στον ιατρικό ιστότοπό σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά φτιάχνετε τα μενού πλοήγησης, θα πρέπει να υπάρχει και πιο άμεσος τρόπος με το οποίο να μπορεί ο επισκέπτης να βρει αυτό που ψάχνει, με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει σχετική πληροφορία με τον όρο που θα αναζητήσει. Αν δεν υπάρχει σχετική επιλογή στο κεντρικό μενού και δεν υπάρχει ένα πεδίο αναζήτησης (search bar), αυτό θα οδηγήσει σε απογοήτευση και εγκατάλειψη της ιστοσελίδας σας από τον χρήστη και θα αναζητήσει κάποιο άλλο ιατρείο. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί αυτό, προσθέστε την επιλογή αναζήτησης και διευκολύνετε την εύρεση των απαιτούμενων πληροφοριών.

Προσθήκη επιτυχιών και αξιολογήσεων

Τα στατιστικά νούμερα είναι ένας καλός τρόπος για να καθησυχάσετε τους χρήστες που έχουν τυχόν αμφιβολίες. Σε περίπτωση που δουν ότι ένας μεγάλος Χ αριθμός ασθενών έρχεται σε εσάς ή ότι έχετε κάνει εκατοντάδες επιτυχημένες επεμβάσεις, κ.λπ. αυτό τους ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε τις κριτικές/ αξιολογήσεις (τα γνωστά reviews) τις οποίες έχετε αποκομίσει σε βάθος χρόνου, είτε στα social media είτε σε άλλες πλατφόρμες καταχώρησης επιχειρήσεων (business directories). Οι πολλές και ειδικά υψηλές αξιολογήσεις ενισχύουν το αίσθημα εμπιστοσύνης και επαγγελματισμού προς το ιατρείο και το προσωπικό σας.

Τώρα θα αναρωτιέστε, “πως θα προσθέσω τις αξιολογήσεις αυτές στην ιστοσελίδα μου;“, μην ανησυχείτε!

Για όσους μας εμπιστεύονται την κατασκευή ιστοσελίδας τους , φροντίζουμε εμείς για όλα αυτά!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles