Τι είναι οι Landing Pages;

Τι είναι οι Landing Pages;

Στο Inbound Marketing, μια landing page είναι η σελίδα στην οποία οδηγείται κάθε επισκέπτης μόλις κάνει κλικ σε μια διαφήμιση ή ένα σύνδεσμο, από το αποτέλεσμα μιας αναζήτησης για παράδειγμα στο Google ή μιας διαφήμισης στο Facebook.

Η αρχική σελίδα ενός ιστοτόπου δεν είναι η μοναδική landing page (σελίδα προορισμού) αλλά κάθε υποσελίδα που έχει ένα σκοπό, είναι μια πιθανή landing page.

Μια landing page πρέπει να έχει περιεχόμενο που σχετίζεται με την φράση/ λέξη-κλειδί την οποία αναζητεί ο χρήστης στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, η αναζήτηση στο Google για “mockup website” θα πρέπει να εμφανίσει καταληκτικές ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό όπου σχετίζεται με τη φράση-κλειδί «mockup website” είτε οργανανικές, είτε χορηγούμενες.

Ποιος είναι ο σκοπός των landing pages;

Οι landing pages ή αλλιώς “σελίδες προορισμού” ή “Lead Capture Pages” μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς, pay per click / καμπάνιες marketing και για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης.

Χρησιμοποιώντας τις σελίδες προορισμού για το PPC (pay per click) & τις καμπάνιες marketing, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα μιας καμπάνιας. Για τους σκοπούς του marketing, μπορείτε να προσθέσετε μια custom διεύθυνση url παραδείγματος χάριν https://www.yourdomainname.com/ppc πράγμα που καθιστά ευκολότερα στα analytics της ιστοσελίδας πόσο καλή απήχηση έχει η συγκεκριμένη σελίδα. “Τρέχοντας” μια διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο και με την κατάλληλη διαμόρφωση του συνδέσμου (url/ link) το οποίο κατευθύνει τους επισκέπτες που κάνουν κλικ στην σελίδα προορισμού που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την εν λόγω διαφήμιση, σας επιτρέπει να μετρηθεί εύκολα η αποτελεσματικότητά του.

Οι βελτιστοποιημένες ιστοσελίδες συχνά μπορεί να περιέχουν αρκετές landing pages. Το περισσότερο σχετικό και ποιοτικό περιεχόμενο ενός ιστότοπου έχει τις υψηλότερες πιθανότητες να εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι επιτρέπεται το υπερβολικό περιεχόμενο αυτό που λέμε “σεντόνι”. Είναι σημαντικό το περιεχόμενο να είναι ουσιώδες και πραγματικό, δηλαδή να γράφτηκε για τους επισκέπτες και όχι για τα robots της Google, καθώς και να απαντά σε ερωτήματα των χρηστών. Περισσότερες landing pages σημαίνει επίσης περισσότερες δυνατότητες να βρεθούν φράσεις-κλειδιά σε έναν ιστοχώρο. Οι σελίδες προορισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στο site σας αλλά και στην κατάταξη μηχανών αναζήτησης.

 

Οι SEO landing pages έχουν σχεδιαστεί για να εμφανιστούν φυσικά σε οργανικούς καταλόγους των μηχανών αναζήτησης. Οι landing pages σχεδόν πάντα προσφέρουν τα καλύτερα ποσοστά μετατροπής από το να κατευθύνει όλο το traffic στην αρχική σελίδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, αν οδηγηθεί στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου σας, αναγκάζει τους επισκέπτες σε αναζήτηση στο site για την συγκεκριμένη πληροφορία που θέλουν, ενώ οι landing pages φέρνουν τους ανθρώπους άμεσα με το περιεχόμενο που αναζητούν.

Ένα άλλο παράδειγμα μιας landing page είναι εκείνη ενός διαφημιζόμενου, δηλαδή πρόκειται για μια σελίδα στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μια ενέργεια, μια εγγραφή συνδρομητή σε μια λίστα ενημερωτικού δελτίου, η παρουσίαση όλων των χρήσιμων πληροφοριών/ οφέλη ενός προϊόντος και η δυνατότητα αγοράς του. Οι διαφημιζόμενοι, χρησιμοποιώντας μια pay per click διαφήμιση, στέλνουν σε αυτή τη σελίδα προορισμού τους χρήστες, προκειμένου να επιτευχθεί ένα Lead ένας σκοπός, δηλαδή η πώληση ή η εγγραφή. Σε μια τέτοια περίπτωση, η landing page παίζει σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση μιας ενέργειας από τους χρήστες.

Οι landing pages, ανεξαρτήτως του σκοπού τους, χρησιμοποιούνται για να δώσουν στους επισκέπτες ακριβώς αυτό που ψάχνουν και να βοηθήσει στην καλύτερη οργανική κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More
articles