Διαφημίσεις μέσω Messenger; Ναι!

Διαφημίσεις μέσω Messenger; Ναι!

Σύμφωνα με το Wersm.com, ο μέγα κολοσσός στον χώρο των Social Media η Facebook φαίνεται πως ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα της “κίνηση”, η οποία θα επιτρέπει στους διαφημιστές/ marketers να τοποθετούν διαφημίσεις (ads) εντός της εφαρμογής Messenger.

Νωρίτερα φέτος, η Facebook ξεκίνησε σε δοκιμαστικό στάδιο διαφημίσεις εντός του Messenger για ορισμένες ομάδες χρηστών στην Ταϊλάνδη και την Αυστραλία, παρόλα αυτά δεν υπήρξαν περαιτέρω ενημερώσεις μέχρι τώρα. Φαίνεται πως η εταιρεία προχωράει με γοργούς ρυθμούς ώστε να διαθέσει αυτή την επιλογή στους διαφημιστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι διαφημίσεις θα έχουν τη μορφή των “direct response ads”, οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες στο Instagram, καθώς συμμορφώνεται με την επιθυμητή χρησιμότητα του Messenger και ταιριάζει καλά με τα ενημερωμένες δυνατότητες του βοηθού του AI, Μ.

Η Facebook αναζητάει νέους τρόπους τοποθέτησης και τρόπους να πραγματοποιεί διαφημίσεις στην πλατφόρμα του, τι στιγμή που εξαντλείται όλο και περισσότερο ο διαθέσιμος χώρος. Με τις διαφημίσεις του Messenger, ελπίζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς θα διευκολύνει τις μετατροπές πωλήσεων για τους διαφημιζόμενους, με τη βοήθεια εξατομικευμένων συνομιλιών.